Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ludmila Ulitskaya angolul

 

Olvasd Ulickaja könyveit oroszul, magyarul és németül is!

Ludmila Ulickaja (1943-) orosz írónő, Moszkvában él. A Lomonoszov egyetem biológia szakán szerzett diplomát. Genetikusként kezdett dolgozni, de hamarosan szabadúszóként különféle irodalmi és színházi tevékenységeket végzett. Első novelláját ötvenéves korában Franciaországban publikálták, Oroszországban először a Médea és gyermekei c. regénye jelent meg. Azóta sok elismerésben volt része hazájában és külföldön, így Magyarországon is.

 

Ulitskaya - The Big Green Tent.jpgThe_Big Green Tent

Imágó

eKönyv ► amazon (Kindle)

Hangoskönyv ► Audible

A regény három barátról szól, akik a Szovjetunióban szembe kerülnek a rendszerrel. Ilja, a fotós, szabadidejében tilos irodalmat sokszorosít és terjeszt. Amikor évekkel később kiderül, hogy a KGB-nél dolgozott, menekülnie kell. Misa zsidó, és fiatalkorában verseket írt. Mivel a szamizdat közelében van, elítélik és táborba kerül. Szanja barátja távollétében gondoskodik Misa feleségéről és kislányáról. De Misa halála után semmi sem tartja őt a Szovjetunióban.

 

Ulitskaya -Jakobs LadderJacob's_Ladder

Jákob lajtorjája

eKönyv ► amazon (Kindle)

A regény az írónő nagyszüleinek levelezése ihlette. A cselekmény két időzónában váltakozva végigkíséri a 21. század történelmét. Az 1917-es forradalom után Jakob és Maruszja kis családjukkal Moszkvába költöznek. Míg Maruszja bízik az új kormányban, Jakob hamarosan felismeri a problémákat. Sztálin alatt Szibériába száműzik. Felesége elválik, a fia is elfordul tőle. A másik szálon az unoka, Nóra, aki gyerekkorában csak egyszer látta nagyapját, mozgalmas életet él, színházi díszlettervező, külön élő tudós férj, grúz barát, nehezen kezelhető gyerek, akit vissza kell hoznia Amerikából.

 

Ulitskaya - The Funeral PartyThe_Funeral Party

Vidám temetés

eKönyv ► amazon (Kindle)

Az írónő fiai egy ideig Amerikában éltek, ahol az írónő is többször volt látogatóban. Az ottani oroszok élete ihlette ezt a regényt.

 

 

Olvasd Ulickaja könyveit oroszul, magyarul és németül is!
 
fb-logo1.jpg   insta-logo.jpg
Kövesd az eOlvasó Facebook és Instagram oldalát!
 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.