Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Edward Rutherfurd németül

Olvasd Rutherfurd könyveit magyarul, angolul és oroszul is!

Edward Rutherfurd 1948-ban született az angliai Salisburyben. Tanulmányait a Cambridge-i Egyetemen és Stanford­ban végezte. Első regénye az 1987-ben megjelent Sarum, amelyet több monumentális történelmi regény követett, többek között Párizsról, Ír­országról, Londonról, New Yorkról és Oroszországról. Következő könyve Kínáról fog szólni.

 

Edward Rutherfurd - ParisParis: Roman einer Stadt

E-könyv (Kindle)

Izgalmas történet arról, hogy az ókori rómaiak kis katonai települése a Szajna mocsaras partján csodálatos módon a Fény városává vált, a nyugati civilizáció központjává.
Öt család sok generációjának izgalmas története, sorsuk bonyolultan összefonódik Párizsban. Arisztokraták, lovagok leszármazottjai, lázadók, akik a nagy francia forradalom idején tűntek fel, kereskedők, akik XV. Lajos uralkodása alatt mindent elvesztettek és Napóleon alatt ismét gazdagok lettek. Egy történet a szerelemről, az árulásról és a családi titkokról, azokról az emberekről, akik létrehozták Párizst, a világkultúra nagy központját.

 

 

E. Rutherfurd - Im Rausch der Freiheit Der Roman von New YorkIm Rausch der Freiheit: Der Roman von New York

E-könyv (Kindle)

A három és fél évszázadot átfogó regény története nyomon követi New York életét az alapítástól kezdve egészen 2001. szeptember 11-ének tragédiájáig. A holland halászfaluból fejlődik ki a világ központjának nevezhető város. Elsősorban a Master család tagjainak életét követi, akik a puritán ősök letelepedésétől fogva igyekeznek talpon maradni a függetlenségi harcok, pénzügyi válságok és bandaháborúk okozta viharokban. Az egymást követő generációk eltérő sorsa és sokféle küzdelme megismerteti velünk azt a sokszínűséget, amely New Yorkot ma is jellemzi.

 

Olvasd Rutherfurd könyveit magyarul, angolul és oroszul is!

 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.