Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ludmila Ulickaja németül

 

Olvasd Ulickaja könyveit magyarul, angolul és oroszul is!

Ludmila Ulickaja (1943-) orosz írónő, Moszkvában él. A Lomonoszov egyetem biológia szakán szerzett diplomát. Genetikusként kezdett dolgozni, de hamarosan szabadúszóként különféle irodalmi és színházi tevékenységeket végzett. Első novelláját ötvenéves korában Franciaországban publikálták, Oroszországban először a Médea és gyermekei c. regénye jelent meg. Azóta sok elismerésben volt része hazájában és külföldön, így Magyarországon is.

 


Ulitskaja - JakobsleiterJakobsleiter

Jákob lajtorjája

E-könyv (EPUB)

A regény az írónő nagyszüleinek levelezése ihlette. A cselekmény két időzónában váltakozva végigkíséri a 21. század történelmét. Az 1917-es forradalom után Jakob és Maruszja kis családjukkal Moszkvába költöznek. Míg Maruszja bízik az új kormányban, Jakob hamarosan felismeri a problémákat. Sztálin alatt Szibériába száműzik. Felesége elválik, a fia is elfordul tőle. A másik szálon az unoka, Nóra, aki gyerekkorában csak egyszer látta nagyapját, mozgalmas életet él, színházi díszlettervező, külön élő tudós férj, grúz barát, nehezen kezelhető gyerek, akit vissza kell hoznia Amerikából.

 

 

Ulitzkaja - Das grüne ZeltDas_grüne Zelt

Imágó

E-könyv (EPUB)

A regény három barátról szól, akik a Szovjetunióban szembe kerülnek a rendszerrel. Ilja, a fotós, szabadidejében tilos irodalmat sokszorosít és terjeszt. Amikor évekkel később kiderül, hogy a KGB-nél dolgozott, menekülnie kell. Misa zsidó, és fiatalkorában verseket írt. Mivel a szamizdat közelében van, elítélik és táborba kerül. Szanja barátja távollétében gondoskodik Misa feleségéről és kislányáról. De Misa halála után semmi sem tartja őt a Szovjetunióban.

 

 

Olvasd Ulickaja könyveit magyarul, angolul és oroszul is!

 

 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.