Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bernhard Schlink németül

 

Bernhard Schlink  (1944-) német író és jogtudós.

Olvasd Bernhard Schlink könyveit magyarul, angolul, franciául és oroszul is!

 

Bernhard Schlink - Der VorleserDer_Vorleser

A felolvasó

Hangoskönyv (Audible)      

Hangoskönyv (MP3)

A háromrészes regény elején az egyes szám első személyben beszélő Michael Berg erotikus kapcsolata áll a 21 évvel idősebb Hanna Schmitz-szel. Az asszony titokban tartja múltját, de később mégis megtudjuk, hogy milyen szerepet játszott a háború alatt. A továbbiakban a jogi végzettségű szerző, Schlink egyre inkább etikai kérdésekre koncentrál és azzal foglalkozik, hogy miként kezelik a holokauszt elkövetőinek ügyét az NSZK-ban az 1960-as években.

Bernhard Schlink - Olga

 

Olga

E-könyv (Kindle)    

Hangoskönyv (Audible)     

Hangoskönyv (MP3)

A történet a 19.század végén kezdődik. Olga árván nő fel, de sikerül bejutnia a tanítóképzőbe és korának előítéletei ellen harcolva önálló életet teremtenie. Herbert zárkózott fiú, merész terveket forgat a fejében, afrikai és sarkvidéki expedíciókra készül. A két fiatal barátságából szerelem lesz, nagyon illenek egymáshoz. A fiú gazdag szülei ellenzik a házasságot, de ez nem lenne akadály, ha Herbertnek álmai megvalósítása nem lenne fontosabb közös életüknél. Elindul a sarkvidékre és örökre eltűnik. A második részben az író meséli el barátságát az idős Olgával, a harmadikban pedig előkerülnek Olga levelei, amelyeket a férfi eltűnése után is szorgalmasan küldözgetett. Megírja élete nagy titkát és a szerelemmel párhuzamosan érzett neheztelést amiatt, hogy a férfi fontosnak vélt, de valójában kérdéses céljai érdekében magára hagyta.

 

Schlink - Die HeimkehrDie_Heimkehr

Hazatérés

Hangoskönyv (Audible)

Az egyes szám első személyben írt történetben több hazatérés is van. A háborúban eltűnt katona hazatérésének az irodalomban sokszor előbukkanó dilemmája mellett egy még érdekesebb morális kérdés merül fel: mi van, ha valaki a zűrzavart kihasználva szándékosan tűnik el és éli életét máshol egy új családdal, pedig tudja, hogy családjának és gyerekének szüksége lenne rá. A történet helyszíne Németország, Svájc, USA 1944-től napjainkig.

 

 

Olvasd Bernhard Schlink könyveit
magyarul, angolul, franciául és oroszul is!
 
 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.