Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az eOlvasó szerkesztőjeként kiválogattam és folyamatosan válogatom az interneten kínált tengernyi könyvből azokat, amelyek nekem tetszettek és nyelvgyakorlásra alkalmasak. Az olvasnivalót gyorsan beszerezhető és könnyen kezelhető e-könyv (ebook) és hangoskönyv (audiobook) formában ajánlom.

Saját tapasztalatomat szeretném megosztani a nyelvtanulás és az olvasás iránt érdeklődőkkel. Felnőtt korban tanultam 4 nyelvet úgy, hogy nem éltem külföldön és munkám során csak ritkán használtam más nyelvet (de akkor nagyon kellett). A nyelvtani alapok elsajátítása után sok idegen nyelvű olvasással sikerült elérnem és fenntartanom egy elfogadható társalgási szintet. 

Szeretek idegen nyelven olvasni.

Természetesen vannak más hatékony módszerek is, de hosszú távon ez jött be, mert az olvasáshoz nem kell nagy akaraterő és külön szabadidő (azt olvasom idegen nyelven, amit magyarul is olvasnék). Nem tanulásnak tekintem, hanem szórakozásnak.

Az utóbbi években megkedveltem az e-könyvet és a hangoskönyvet.

A beépített szótárral rendelkező e-könyv olvasóval egy érintés a szótározás, könnyen használható utazáskor, várakozáskor. Az állítható betűmérettel kényelmes az olvasás és más előnyei is vannak. 

A hangoskönyv a hallás utáni szövegértést fejleszti. Töményebb gyakorlás, mint a film, mert folyamatosan a beszédre kell figyelni. Elfoglalt embereknek autóvezetés és házimunka közben is ajánlom.

Jó szórakozást, jó tanulást!

Bánkuti József