Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könnyített orosz

 


puskin---pikovaja-dama.jpgА.C._Пушкин - Пиковая дама

KÖNNYÍTETT OLVASMÁNY (A1)
A.Sz.Puskin - A pikk dáma

Nyomtatott könyv

Hangoskönyv (MP3 letöltés)

OLVASD A TELJES KÖNYVET IS!

Alekszandr Szergejevics Puskin (1799-1837) orosz költő, író, drámaíró, az orosz irodalom meghatározó alakja.

Hermann soha nem kártyázik. Német, racionális és gyakorlatias ember. Hermann nem hiszi, hogy a kártyán nyerhet. Minden este hajnali ötig ül katonatiszt barátaival és figyeli, hogyan játszanak, nyernek és veszítenek. Hermann nem gazdag, apja egy kis tőkét hagyott rá, de ő nem akarja kockáztatni pénzét.
Egyszer, kártyajáték után, barátja, Tomszkij elmondja, hogy nagymamája ismeri három kártya titkát, és ezek a kártyák sok pénzt nyerhetnek. Hermann nem tud szabadulni Tomszkij történetétől. Meg kell tudnia a három kártya titkát, sok pénzt kell nyernie! A fiatal tiszt bemegy a házba, ahol Tomszkij nagyanyja él. A ház ablakában egy fiatal gyönyörű lányt lát. Ez a perc eldönti az életét.

 

 

baltak---sankt-peterburg-.jpgОлеся Балтак - Санкт-Петербург от А до Я

KÖNNYÍTETT OLVASMÁNY (A2)

Oleszja Baltak - Szent Pétervár A-tól Z-ig

Nyomatatott könyv

Hangoskönyv (MP3 letöltés)

Szentpétervár Európa egyik legszebb városa. A városnak számos szimbolikus neve van: Észak-Velencéje, Oroszország északi fővárosa, ablak Európába, Péter városa, a fehér éjszakák városa, a három forradalom városa, Vörös Petrograd, a hősváros ... A háromszáz éves történelemmel rendelkező város sorsa elképesztő és egyedi. Szentpétervár Oroszország szabadtéri múzeuma és kulturális fővárosa, gyönyörű múzeumokkal, színházakkal, parkokkal és építészeti emlékekkel. Az UNESCO a történelmi városközpontot, valamint a külvárosok palota- és park-együtteseit a világörökség részeként jegyzik. Évente turisták milliói látogatják meg Szentpétervárt.

Az egyszerűen fogalmazott könyv a mai nyelvet használja, kezdőknek is élvezetes olvasmány.

 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.