Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jonathan Franzen oroszul

 

Jonathan Franzen (Джонатан Франзен) (1959-) amerikai író. Illinois államban született harmadik gyermekként. Apja építőmérnök volt, anyja háziasszony. 1965-ben a család St. Louis külvárosába költözött. 1977-től a Swarthmore Főiskolán tanult germanisztikát, ahol 1981-ben kitüntetéssel végzett. 2005-ben a főiskola tiszteletbeli doktori fokozatot adott neki. A diploma megszerzése után német egyetemeken tanult a Fulbright program keretében. Regényei sokrétűen elemzik a társadalmi jelenségeket és az emberi kapcsolatokat. A Time Magazin a 21. század Tolsztojának nevezte.

Olvasd Jonathan Franzen regényeit angolul, németül és magyarul is!

 


dzhonatan-franzen-bezgreshnostБезгрешность

Tisztaság

E-könyv (EPUB, MOBI)

Pip Tyler 23 éves, soha nem látta apját, munkája időpocsékolás, a jövő pedig homályos. Még a valódi neve, Purity - tisztaság - is kegyetlen gúnyolódásnak tűnik számára. Tisztátlannak és törékenynek érzi magát és elhatározza, hogy felkutatja apját. Dél-Amerikába megy, hogy csatlakozzon egy földalatti szervezethez, ahol internetes újságíróként dolgozva reméli, hogy sikerül apja nyomára bukkannia. A regény cselekménye az USA-tól Bolíviáig és a berlini fal leomlása előtti Kelet-Németországig ágazik szét, egyre több rejtélyt fed fel a családjáról, míg végre minden a helyére kerül.

 

dzhonatan-franzen-svobodaСвобода

Szabadság

E-könyv (EPUB, MOBI)

A szabadság hősei, Patty és Walter demokratikusak, képzettek, gondoskodnak a környezetről és mentesek az előítéletektől; tökéletes családjuk van. A jó szándék azonban nem védi meg őket a családi és a társadalmi kapcsolatok problémáitól. Szeptember 11, az iraki invázió, a transznacionális vállalatok növekedése és a 2008-as pénzügyi válság az ő életükre is hatással van. A regény a valódi szabadság elérhetetlenségéről szól és arról, hogy gyakran a legfontosabbat áldozzuk fel a szabadság illúziójáért.

 

Olvasd Jonathan Franzen regényeit angolul, németül és magyarul is!