Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Людмила Улицкая

 

Olvasd Ulickaja könyveit magyarul, angolul és németül is!

Ludmila Ulickaja (1943-) orosz írónő, Moszkvában él. A Lomonoszov egyetem biológia szakán szerzett diplomát. Genetikusként kezdett dolgozni, de hamarosan szabadúszóként különféle irodalmi és színházi tevékenységeket végzett. Első novelláját ötvenéves korában Franciaországban publikálták, Oroszországban először a Médea és gyermekei c. regénye jelent meg. Azóta sok elismerésben volt része hazájában és külföldön, így Magyarországon is.

 


ludmila-ulickaya-medeya-i-ee-deti.jpgМедея и ее дети

Médea és gyermekei

E-könyv (EPUB, MOBI)

Hangoskönyv (MP3)

Médea krimi házában időről időre felbukkannak a nagy család tagjai. A nyári kalandok, szerelmek, válások, veszekedések kapcsán emberi közelségbe kerülünk az egymástól igencsak különböző családtagokkal. 

 

 

ludmila-ulickaya-daniel-shtayn-perevodchik.jpgДаниель Штайн, переводчик

Daniel Stein, tolmács

E-könyv (EPUB,MOBI)

Hangoskönyv (MP3)

Daniel Stein Zsidóként szervezte a menekülést egy belorussziai város gettójából. Tolmácsolt a Gestapónak, a partizánoknak és az NKVD alkalmazottainak. Áttért a keresztény hitre és Izraelbe ment, ahol szerzetesként a korai kereszténységre épülő templomot alapított.

 

 

ludmila-ulickaya-lestnica-yakova.jpgЛестница Якова

Jákob lajtorjája

E-könyv (EPUB,MOBI)

Hangoskönyv (MP3)

A regény az írónő nagyszüleinek levelezése ihlette. A cselekmény két időzónában váltakozva végigkíséri a 21. század történelmét. Az 1917-es forradalom után Jakob és Maruszja kis családjukkal Moszkvába költöznek. Míg Maruszja bízik az új kormányban, Jakob hamarosan felismeri a problémákat. Sztálin alatt Szibériába száműzik. Felesége elválik, a fia is elfordul tőle. A másik szálon az unoka, Nóra, aki gyerekkorában csak egyszer látta nagyapját, mozgalmas életet él, színházi díszlettervező, külön élő tudós férj, grúz barát, nehezen kezelhető gyerek, akit vissza kell hoznia Amerikából.

 

 

ludmila-ulickaya-zelenyy-shater.jpgЗеленый шатер

Imágó

E-könyv (EPUB,MOBI)

Hangoskönyv (MP3)

A regény három barátról szól, akik a Szovjetunióban szembe kerülnek a rendszerrel. Ilja, a fotós, szabadidejében tilos irodalmat sokszorosít és terjeszt. Amikor évekkel később kiderül, hogy a KGB-nél dolgozott, menekülnie kell. Misa zsidó, és fiatalkorában verseket írt. Mivel a szamizdat közelében van, elítélik és táborba kerül. Szanja barátja távollétében gondoskodik Misa feleségéről és kislányáról. De Misa halála után semmi sem tartja őt a Szovjetunióban.

 

 

Казус КукоцкогоКазус Кукоцкого

Kukockij esetei

E-könyv (EPUB,MOBI)

Hangoskönyv (MP3)

A regény főhőse, Pavel Kukockij doktor, a kiváló nőgyógyász különleges képességekkel rendelkezik, mintha csak röntgenszeme lenne. Kukockij doktor mégsem tud boldog, kiteljesedett életet élni: karrierje megbicsaklik a szovjet hivatalokkal az abortusz elismertetéséért folytatott reménytelen küzdelemben.

 

 

Веселые похороныВеселые похороны

Vidám temetés

E-könyv (EPUB,MOBI)

Ulickaja fiai egy ideig Amerikában éltek, ahol az írónő is többször volt látogatóban. Az ottani oroszok élete ihlette ezt a regényt.

 

 

ludmila-ulickaya-chelovek-v-istorii.jpgЧеловек в истории

E-könyv (EPUB,MOBI)

Kisemberek élete a 20. századi Oroszországban. Családi levelezések és naplók alapján készített fogalmazásokat lehetett beadni egy fiatalok részére kiírt pályázaton. A sok beérkezett anyagból egy tucat került be ebbe a könyvbe. Forradalom előtti polgári család, makacsul kitartó és a kolhozba be nem lépő paraszt, a harmincas években elitélt orvos, a német fogságból hazatért katona meghurcolása, a peresztrojka és a Szovjetunió felbomlása után nehezen boldoguló közalkalmazott és mások.

 

Olvasd Ulickaja könyveit
magyarul, angolul és németül is!

Ha érdekel Ulickaja valamelyik könyve, kattints a Tetszik és Megosztás gombra!
 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.