Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márai Sándor

Márai Sándor (1900-1989) magyar író, költő, újságíró. A 30-as években a legismertebb írók közé tartozott, a magyar polgári irodalmat képviselte. 1948-ban elhagyta Magyarországot ezért nevét egy ideig nem is említették, később pedig ő nem járult hozzá könyvei magyarországi kiadásához, amíg az országban megszálló csapatok tartózkodnak. Regényeit 1990-ben kezdték kiadni.


 

Egy polgár vallomásaiEgy polgár vallomásai

eKönyv ► lira.hu (epub, mobi)

Könyv ► lira.hu

Gyermekkor, fiatalság és európai tanulmányi évek: Márai Sándor német származású magyarként tanulmányait főleg Németországban végezte és fiatalságát Párizsban töltötte. Enyhe lakóniával és meleg humorral mesél kassai és budapesti gyermekkoráról, és lelkes megfigyelőként ábrázolja az Osztrák-Magyar Birodalom bukását és a vad húszas éveket, amelyeket bohémként és újságíróként élt át.

 

 

 

Hallgatni akartamHallgatni akartam

eKönyv ► lira.hu (epub, mobi)

Könyv ► lira.hu

Az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének tekinthető, amelyet már emigrációban írt. Az író maga választotta kezdődátuma az Anschluss, Ausztria 1938-ban történt hitleri megszállása, mely történelmi eseménnyel Márai szerint elveszett a klasszikus Európa. A kötet vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak, egyszersmind hiánypótló olvasmány.

 

Olvasd németül is!
 
fb-logo1.jpg   insta-logo.jpg
Kövesd az eOlvasó Facebook és Instagram oldalát
 
 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.