Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rejtő Jenő

Rejtő Jenő (1905-1943, írói álnevei: P. Howard, Gibson Lavery) magyar író, kabaré- és színpadi szerző, forgatókönyvíró, a magyar szórakoztató irodalom népszerű képviselője. Látszatra ponyvaregényeket írt, azonban életművét manapság már az irodalmi körök is nagyra értékelik.

 


A láthatatlan légió

A Láthatatlan Légió! Koromfekete egyenruhában, kezükben fekete lakktáskával, szemükön vastag fekete keretes napszemüveggel. Előttük rozoga, lóval vontatott ócska fiákerben egy tábornok...  Hogyan került a Szaharába ez a legendákat fakasztó ,,kísértetlégió", és mi volt misztikus menekülésük célja: erről szól Rejtő Jenő (alias P. Howard)  talán egyik legnépszerűbb és legmulatságosabb regénye.

eKönyv ► lira.hu (epub, mobi)

 


Az elveszett cirkáló

Nincs azon semmi csodálkozni való, hogy a Brit Királyi Tengerészet történetének lapjain nem szerepel a Balmoral nevű cirkáló eltűnésének históriája, az érdemes hadihajót ugyanis az éj leple alatt kötötte el Piszkos Fred.

 

Piszkos Fred, a kapitány

 

Az elveszett cirkáló közmegbecsülést kiérdemelt kapitánya, Piszkos Fred ebben a kötetben új oldaláról mutatkozik be: érző szívű apakánt, aki a maga módján mindent elkövet, hogy Isten kegyelméből trónörökössé lett fiát az uralkodói székbe segítse.

 


Az előretolt helyőrség

Humor és feszítő izgalom keveredik Az előretolt helyőrség című vérbeli Rejtő regényben. Nemcsak azért, mert a Galamb nevű légiós, aki az afrikai kikötők félelmetes hírű verekedője, tulajdonképpen valamikor szép jövő előtt állott, de elszegényedett angol nemesifjú, aki minden verekedésben nemcsak azért van benne, mert a halált keresi - hanem azért is, mert a sorozatos véletlenek folytán egy rejtélyes gyilkos nyomait kutatja, miközben ő maga is a gyilkosság vádjával hadakozik.

eKönyv ► lira.hu (epub, mobi)

Olvasd angolul is!

 


Vér és mahagóni

 


A pokol zsoldosai

 

fb-logo1.jpg   insta-logo.jpg
Kövesd az eOlvasó Facebook és Instagram oldalát

 

 

 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.