Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elena Ferrante magyarul

 

Olvasd Elena Ferrante könyveit angolul, németül, franciául és oroszul is!

Elena Ferrante (1943-) egy olasz író álneve, aki regényíróként az 1990-es években vált ismertté. A Nápolyi regények c. 4-részes sorozat nemzetközi áttörést jelentett számára mind a könyvpiacon, mind az irodalomkritikában. A Time hírmagazin 2016-ban a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta.

 


Nápolyi regények

A 4 részes sorozat két barátnő és családja, környezete életét meséli el gyerekkoruktól kezdve. A történet Nápoly szegény negyedében kezdődik, az 1950-es évektől a századfordulóig tart.  Nagy hatással vannak egymásra, de barátságuk nem mindig felhőtlen, szövetségesek, de riválisok, segítik egymást, de néha megnehezítik egymás életét. 

Az egyes szám első személyben történő elbeszélés közvetlen, őszinte, önkritikus jelleget ad a sokszor ellentmondásos karakterek, bonyolult és változó emberi kapcsolatok leírásának. Közben jó közelképet kapunk a 20. század második felének olasz társadalmáról, politikai életéről. Izgalmas, olvastatja magát, egyszerű nyelvezetű, idegen nyelven is élvezetes olvasmány.

 


Elena Ferrante - Briliáns barátnőmBriliáns barátnőm

eKönyv ► lira.hu (epub, mobi)

Könyv ► lira.hu

Az első rész a két főszereplő kislány- és kamaszkorát, valamint számos mellékszereplő életét írja le Nápoly egyik szegény lakótelepén.

 

 

 

 Az_új_név történeteAz új név története

eKönyv ► lira.hu (epub, mobi)

Könyv ► lira.hu

A 16 éves Lila számára a házasság börtön, Elena pedig nehezen viseli azt a szenvedélyes makacsságot, mellyel barátnője menekülni szeretne kötelezettségei elől.

 

 

 

Elena Ferrante - Aki megszökik és aki maradAki_megszökik és aki marad

eKönyv ► lira.hu (epub, mobi)

Könyv ► lira.hu

A két nőt a hetvenes évek Olaszországában látjuk viszont a tőlük megszokott fékezhetetlen lendülettel, korábban elképzelhetetlen remények, kétségek, feszültségek, kihívások között.

 

 

Elena Ferrante - Az elvesztett gyerek történeteAz_elvesztett gyerek története

eKönyv ► lira.hu (epub, mobi)

Könyv ► lira.hu

Elena és Lila életük második felében újra közel kerülnek egymáshoz, és barátságuk esélyt kap a megújulásra.

 

 

Olvasd Elena Ferrante könyveit
angolul, németül, franciául és oroszul is!
 
 
fb-logo1.jpg   insta-logo.jpg
Kövesd az eOlvasó Facebook és Instagram oldalát
 
 

Hozzászólás

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nápolyi regények

BJ, 20:45

Két dolog ragadott meg ebben a könyvsorozatban azon kívül, hogy a cselekménye folyamatosan érdekes. Az egyik Olaszország történelme a közelmúltban. Kevesebbet tudtam róla, mint más nyugat-európai országokról. A másik az, hogy bár filmekből ismertem a tipikusan déli vérmérsékletű emberek viselkedését, de valahogy idegenek voltak. Ez a könyv közelebb hozta őket, mert nemcsak a viselkedésüket, hanem a gondolkodásukat, érzéseiket is megismertette.